Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 946.581

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Δ.Σ ΤΗΣ 25/10/2017 (23/10/2017)
Αρχική σελίδα | Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου
 
Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΤΕ
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Ημερομηνία: 26/09/2012

Ποια θέματα συζητήθηκαν

Στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του ΣΣΕΤΕ (διευρυμένο από τους επικεφαλής των παρατάξεων) με τον Πρόεδρο κ. Γ. Ζανιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Αλ. Τουρκολιά.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κατανόησης και σεβασμού, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα τα περισσότερα των οποίων περιλαμβάνονταν σε υπόμνημα (βλ. «Μεταξύ μας» τεύχος 132) που απέστειλε ο ΣΣΕΤΕ στη Διοίκηση της Τράπεζας αμέσως μόλις αυτή ανέλαβε τα καθήκοντά της.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ:
Στο σοβαρότερο αυτό θέμα που απασχολεί τους συνταξιούχους και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το σύλλογό μας, η Διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να ανοίξει μονομερώς το θέμα ,εκτός αν υποχρεωθεί από το ΤΧΣ ή την Black Rock. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με τον ΣΣΕΤΕ ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Η αντιπροσωπεία του ΣΣΕΤΕ αντέδρασε άμεσα τονίζοντας την πάγια θέση του Συλλόγου μας ως γνωστόν είναι ότι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Λογαριασμός Επικούρησης αφορούν αποκλειστικά την Τράπεζα και όχι τους συνταξιούχους, θεωρώντας το Λογαριασμό Επικούρησης εγγυημένων από την Τράπεζα παροχών.

ΤΥΠΕΤ:
Για το ΤΥΠΕΤ επαναλάβαμε την ανησυχία μας αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία μας. Ζητήσαμε την οικονομική στήριξή του και παράλληλα την εγγραφή σ΄ αυτό όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Τράπεζα (έκτακτοι - Σύμβουλοι Διοικήσεων και γενικά όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στον Όμιλο).
Ζητήσαμε επίσης τη συνέχιση καταβολής της εισφοράς της Τράπεζας προς το Ταμείο (6,25%) μέχρι το 62ο έτος του ασφαλισμένου ασχέτως αν ο υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε νωρίτερα.
Η Διοίκηση μας τόνισε ότι θα ήθελε να τις καταθέσουμε προτάσεις μας και αφού συζητήσει με το Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ θα μας απαντήσει.

ΔΑΝΕΙΑ:
Για τα πάσης φύσεως δάνεια (ατομικά - στεγαστικά - καταναλωτικά - κάρτες κλπ) θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας. Επιπλέον για τους συντ/χους το ποσόν των 4 συντάξεων που δικαιούνται οι συνάδελφοι, γίνεται 5 με πλαφόν τα €10.000 από €8.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε 84 δόσεις. Το δάνειο των €3.000 με κυμαινόμενο επιτόκιο που ήταν μέχρι σήμερα μεταβάλλεται και για τους συνταξιούχους σε 1,5%.
Ζητήσαμε την αύξηση του ορίου ηλικίας για τους δικαιούμενους Ατομικό Δάνειο Συνταξιούχους μέχρι το 80ο έτος της ηλικίας τους αντί το 75ο (αίτημα το οποίο δεν είχε κάνει δεκτό η αρμόδια Δ/νση Προσωπικού της Τράπεζας) και η Διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα το επανεξετάσει. Η εγκύκλιος για τα στεγαστικά δάνεια θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Οκτώβρη και τα ατομικά τις επόμενες μέρες.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΑΘΜΟΥ:
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή κατά 33% του επιδόματος βαθμού που χορηγεί η Τράπεζα ως «παροχή ΕΤΕ» για το οποίο η νέα Διοίκηση απέφυγε να πάρει θέση διότι δε το γνώριζε. Το Προεδρείο ζήτησε άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
Ο Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αδιαφορία της Δ/νσης Προσωπικού να προβεί στις απαιτούμενες μηχανογραφικές μετατροπές ώστε οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται να παίρνουν την σύνταξή τους όπως προβλέπει ο Νόμος...(δηλαδή το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας). Να υπενθυμίσουμε ότι η σύνταξη στους συναδέλφους γίνεται με υπολογισμό του μισθού της 1/1/2008 με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη!
Ο Δ/νων σύμβουλος μας διαβεβαίωσε ότι θα ενημερωθεί άμεσα ώστε να λυθεί το θέμα αυτό.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΡΙΟΥ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥ» ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
Ζητήσαμε με γράμμα μας στην Τράπεζα την έγκριση για χορήγηση ορίου «ειδικού σκοπού» πέρα του ορίου της πιστωτικής κάρτας που έχει κάθε συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, με αποκλειστικό σκοπό την τμηματική καταβολή της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος του.

ΛΕΣΧΗ (ΕΣΤΙΑΣΗΣ) ΑΘΗΝΩΝ:
Ζητήσαμε να επαναλειτουργήσει η Λέσχη του ΣΥΕΤΕ στην οδό Ακαδημίας, στην οποία μπορούσαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να σιτίζονται ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.


© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.