Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 555.400

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Νο 153 ΤΟN ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟ 2015.

Τελευταίες Ειδήσεις

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ανακοίνωσης για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ ΣΣΕΤΕ ΤΗΣ 20/4/2016
Κατηγορία: Ενημέρωση Ημερομηνία: 22/04/2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΣΕΤΕ)

Αθήνα, 20 Απριλίου 2016

Συνάδελφοι,

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ

ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ

Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και χρειάζεται προσοχή από όλους μας. Οι συνδικαλιστικοί ανταγωνισμοί δεν θα έχουν πια κανένα νόημα αν υποστούμε ζημιά στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Η δράση μας χρειάζεται στοιχειώδη σοβαρότητα και μεγάλη υπευθυνότητα. Μέχρις εδώ μάλλον συμφωνούμε στη θεωρία, τι γίνεται όμως στην πράξη ;

Στην πράξη έχουμε το φαινόμενο που λέγεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Είναι –αν δεν το γνωρίζετε– μια παράταξη που έχει αναλάβει κατ’ αποκοπή την «προστασία» του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ). Πριν 6 χρόνια ήθελαν να εγκαταλείψουμε το «Επικουρικό μας Ταμείο που πνέει τα λοίσθια» (sic) και να ενταχθούμε στο ΕΤΑΤ το οποίο, αν και ονόμαζαν οι ίδιοι «θνησιγενές ταμείο», ήταν κατά τη γνώμη τους «πολύ πιο σίγουρο από το σημερινό επικουρικό μας ταμείο» (sic)

Στα επόμενα χρόνια δεν τολμούσαν, μέσα στις συνεδριάσεις της διαχειριστικής επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ, να υποστηρίξουν ανοιχτά την ομόφωνη θέση του Συλλόγου μας ότι «ο Λογαριασμός Επικούρησης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι Λογαριασμός εγγυημένων παροχών». Έπρεπε να το κάνει, όπως και το έκανε, ο εκπρόσωπος του Προεδρείου μας στη συνεδρίαση Νο.538/25.09.2015

Τώρα προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα : με αφορμή την απόφαση του ΛΕΠΕΤΕ για παρακράτηση 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ από ορισμένους δικαιούχους επικούρησης, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ,  αντέδρασαν απερίσκεπτα. Έστειλαν εξώδικο διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεσμεύοντας τις υπογραφές 113 συναδέλφων μας οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν έννομο συμφέρον από μια τέτοια παρακράτηση που δεν τους αφορά. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πράγματι λανθασμένη και γι αυτόν ακριβώς το λόγο ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στο ΛΕΠΕΤΕ –κατ’ εντολή του ΔΣ– την κατεψήφισε. Όμως η αποστολή εξωδίκου στην ΕΤΕ για αυτό το θέμα είναι εξίσου (αν όχι και περισσότερο) λανθασμένη ενέργεια δεδομένου ότι η Τράπεζα καταβάλλει κανονικά κάθε μήνα το ποσό που εγκρίνει η διαχειριστική επιτροπή του Λογαριασμού επικούρησης.

Αν λάβουμε επίσης υπόψη ότι, όπως καταγγέλει επώνυμα ένας συνάδελφός μας, η υπογραφή του στο εξώδικο προς την ΕΤΕ έχει τεθεί από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εν αγνοία του, τότε η υπόθεση ξεφεύγει από το χώρο της συνδικαλιστικής επιπολαιότητας και πηγαίνει στο χώρο της νομικής παραβατικότητας.

Ευχόμαστε το ζήτημα να σταματήσει εδώ και να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας δεν έχει ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχολείται με τη δημιουργία εντυπώσεων. Μας ενδιαφέρουν μόνο τα καυτά θέματα που απασχολούν την πλειονότητα των μελών μας, όπως είναι :

1)    η διατήρηση όλων των γενικότερων δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας (Λογαριασμός επικούρησης και ΤΥΠΕΤ),

2)    η ικανοποίηση των εκκρεμών αιτημάτων μας (αποκατάσταση του εφάπαξ, ευνοϊκές ρυθμίσεις των κόκκινων και των υπολοίπων δανείων, προικοδότηση, ενίσχυση ΑΜΕΑ) και

3)    εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εθελουσίων, και όχι μόνο, συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες και κωλυσιεργίες του ΙΚΑ

Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων μας είναι συλλογική υπόθεση όλων μας που χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Περισσότερες Ειδήσεις...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση των θέσεων και η δράση του Συλλόγου, θα φθάσουν στους συναδέλφους αποτελεσματικά, πρακτικά και ουσιαστικά.
Η δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος μας καθώς και η άμεση επαφή μαζί σας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υποκατασταθεί από τίποτε άλλο. Όμως είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της καθημερινότητας και είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τόσο στον Σύλλογο όσο και στην επικοινωνία μαζί σας.
Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε, επεκτείνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα, η ιστορία καθώς και η δράση του Συλλόγου ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτήν επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους συνταξιούχους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να λύσουν τυχόν απορίες τους γρήγορα και έγκυρα χωρίς ανάγκη προσφυγής σε τηλεφωνήματα.
Ο Σ..Σ.Ε.Τ.Ε. εκτιμά κάθε νέα ιδέα, πρόταση ή κριτική που σκοπό και στόχο έχει να βοηθήσει την αναβάθμιση της δράσης του. Για αυτό καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σύλλογό μας εποικοδομητικά.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

 

Διοικητικός Απολογισμός

Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα 10559

Τηλεφωνικό Κέντρο (10 γραμμές):
Τηλ.: 210 3232462, 210 3233424, 210 3316434, 210 3239641, 210 3245429
Φαξ: 210 3239658

Τηλέφωνο εκδηλώσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων: 210 3228486

Ηλεκτρονική αλληλογραφία:
ssete@otenet.gr

 

Χρήσιμα Αρχεία

 
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση που σας ενδιαφέρει σε μορφή Word.
 
 

Πείτε μας περισσότερα για σας..

Συμπληρώστε το email σας και
γραφτείτε στο Newsletter του
 

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους μας, ότι στην περίπτωση κατά την οποία θα αποφασίσουν να αποκτήσουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλη εργασία θα πρέπει να ενημερωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τ.ΤΣΠ-ΕΤΕ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τυχόν επιβαλλόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι βασικότεροι Ασφαλιστικοί Νόμοι που διαμόρφωσαν το Ασφαλιστικό μας πλαίσιο είναι στην Ιστοσελίδα των Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Α.Ο.Π.Ε.Τ.Ε.) www.aopete.gr.

© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.