Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 329.406

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Τελευταίες Ειδήσεις

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ανακοίνωσης για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ
Κατηγορία: Ενημέρωση Ημερομηνία: 26/02/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ

                                                                                                                                                                                                                                                       Αθήνα, 26/2/2015

Στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Συλλόγου Συνταξιούχων της 18/02/2015 προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής κ. Β. Μητράκος και ο Υποδιευθυντής κ. Χρ. Σκαλούμπακας από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς  Προσωπικού  ΕΤΕ.

Παραθέτουμε πρώτα τα βασικά στοιχεία της ενημέρωσης που λάβαμε από τους δύο συναδέλφους:

A)     Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ./Τ.Σ.Π.  ΕΤΕ

 

Μετά από συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Ι.Κ.Α./Τ.Π.Σ. ΕΤΕ προβλέπεται ότι εντός του προσεχούς Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση 500 περίπου κύριων συντάξεων με ημερομηνία αποχώρησης 31/12/2013. Οι εναπομείνασες 500 περίπου κύριες συντάξεις με την ίδια ημερομηνία αποχώρησης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015.

 

Η έκδοση των κύριων συντάξεων με μεταγενέστερες ημερομηνίες αποχώρησης θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ανωτέρω Διεύθυνσης του Ι.Κ.Α./Τ.Π.Σ. ΕΤΕ, με ρυθμό περίπου 200 κυρίων συντάξεων το μήνα. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο μέσος όρος των αποχωρησάντων από την Ε.Τ.Ε. και συνταξιοδοτηθέντων από το Τ.Π.Σ. ΕΤΕ από το 2008 ήταν 450 με 500 το χρόνο και οι απονομές αυτές είχαν γίνει με μορφή προσωρινής συντάξεως, χωρίς και τον υπολογισμό του Μ.Ο. της 5ετίας.

 

Β) Ταμείο Αυτασφαλείας Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Τ.Α.Π. ΕΤΕ)

1) Εντός του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 καταβλήθηκε η 1η δόση εφάπαξ παροχής  σε όλους τους συμμετέχοντες (1050 ασφαλισμένους) στο «Πρόγραμμα Εθελουσίας Αποχώρησης Προσωπικού ΕΤΕ 2013» με ημερομηνία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος 31/12/2013.

2) Τον Ιανουάριο 2015 καταβλήθηκαν η 3η δόση στους αποχωρήσαντες τον Ιούλιο του 2012 και η 2η δόση στους αποχωρήσαντες  τον Ιούλιο του 2013.

3) Τον Μάρτιο 2015 αναμένεται η καταβολή της 3ης δόσης στους αποχωρήσαντες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2012, καθώς  επίσης η 2η δόση στους αποχωρήσαντες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2013 .

4) Επιπλέον,  εντός του Μαρτίου 2015 θα καταβληθεί η 1η δόση της εφάπαξ παροχής σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα  εντός του Α’ εξαμήνου του 2014.

 

Γ) Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Λ.Ε.Π.  ΕΤΕ)

Εντός των προσεχών ημερών έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιοδοτουμένων του Α΄ εξαμήνου του 2014.  Επίσης, έχει γίνει καταβολή συμπληρωματικών ποσών σε επικουρικές συντάξεις, οι οποίες επανυπολογίστηκαν  λόγω μηχανογραφικών αποκλίσεων.

Επισημάνθηκε ότι μεμονωμένες περιπτώσεις παραπόνων ασφαλισμένων οφείλονταν σε λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση.

 

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σε συνέχεια της παραπάνω ενημέρωσης, θέσαμε στον κ. Μητράκο, από τη μεριά του Προεδρείου του Συλλόγου μας,  ορισμένα σημαντικά ερωτήματα και αιτήματα όπως :

1)      Ποιός υπηρεσιακός παράγοντας ή άλλο μέλος του ΔΣ του ΤΑΠΕΤΕ και με ποιο σκεπτικό εισηγήθηκε το Δεκέμβρη του 2013 την αναδρομική μείωση του εφάπαξ των συναδέλφων μας που συνταξιοδοτήθηκαν τα έτη 2012-2013 καθώς και την εφεξής μείωση του εφάπαξ για όλους τους υπολοίπους εργαζόμενους της ΕΤΕ 

2)      Για ποιο λόγο αρνείται μέχρι και σήμερα το ΔΣ του ΤΑΠΕΤΕ να παραδώσει στο Σύλλογό μας το κείμενο της αναλογιστικής μελέτης με βάση την οποία υποτίθεται ότι προκρίθηκε η επιλογή της αναδρομικής μείωσης του εφάπαξ των συναδέλφων μας που συνταξιοδοτήθηκαν τα έτη 2012-2013 καθώς η εφεξής μείωση του εφάπαξ όλων των υπολοίπων εργαζομένων της ΕΤΕ, ως λύση του προβλήματος βιωσιμότητας του Ταμείου Αυτασφάλειας

3)      Για ποιο λόγο και με ποιο έννομο δικαίωμα αρνείται μέχρι και σήμερα η Διοίκηση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠ-ΕΤΕ) να παραδώσει στο Σύλλογό μας το κείμενο της ταμειακής διευκόλυνσης που παρέχει η Εθνική Τράπεζα στο ΛΕΠ-ΕΤΕ όπως αυτή περιγράφεται στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Λογαριασμού

Δυστυχώς οι απαντήσεις που πήραμε δεν ήταν ικανοποιητικές. Ως εκ τούτου αναθέσαμε καταρχήν στο νομικό μας σύμβουλο να κινήσει νομικές διαδικασίες προς κάθε εμπλεκόμενο αρμόδιο φορέα για την επίδοση σε εμάς των αναφερθέντων εγγράφων, για την κατοχή και χρήση των οποίων ο Σύλλογός μας έχει έννομο συμφέρον.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ


Περισσότερες Ειδήσεις...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση των θέσεων και η δράση του Συλλόγου, θα φθάσουν στους συναδέλφους αποτελεσματικά, πρακτικά και ουσιαστικά.
Η δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος μας καθώς και η άμεση επαφή μαζί σας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υποκατασταθεί από τίποτε άλλο. Όμως είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της καθημερινότητας και είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τόσο στον Σύλλογο όσο και στην επικοινωνία μαζί σας.
Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε, επεκτείνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα, η ιστορία καθώς και η δράση του Συλλόγου ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτήν επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους συνταξιούχους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να λύσουν τυχόν απορίες τους γρήγορα και έγκυρα χωρίς ανάγκη προσφυγής σε τηλεφωνήματα.
Ο Σ..Σ.Ε.Τ.Ε. εκτιμά κάθε νέα ιδέα, πρόταση ή κριτική που σκοπό και στόχο έχει να βοηθήσει την αναβάθμιση της δράσης του. Για αυτό καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σύλλογό μας εποικοδομητικά.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

 

Διοικητικός Απολογισμός

Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα 10559

Τηλεφωνικό Κέντρο (10 γραμμές):
Τηλ.: 210 3232462, 210 3233424, 210 3316434, 210 3239641, 210 3245429
Φαξ: 210 3239658

Τηλέφωνο εκδηλώσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων: 210 3228486

Ηλεκτρονική αλληλογραφία:
ssete@otenet.gr

 

Χρήσιμα Αρχεία

 
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση που σας ενδιαφέρει σε μορφή Word.
 
 

Πείτε μας περισσότερα για σας..

Συμπληρώστε το email σας και
γραφτείτε στο Newsletter του
 

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους μας, ότι στην περίπτωση κατά την οποία θα αποφασίσουν να αποκτήσουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλη εργασία θα πρέπει να ενημερωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τ.ΤΣΠ-ΕΤΕ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τυχόν επιβαλλόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι βασικότεροι Ασφαλιστικοί Νόμοι που διαμόρφωσαν το Ασφαλιστικό μας πλαίσιο είναι στην Ιστοσελίδα των Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Α.Ο.Π.Ε.Τ.Ε.) www.aopete.gr.

© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.