Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 310.789

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

Τελευταίες Ειδήσεις

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ανακοίνωσης για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ 20/1 & ΔΣ 28/1/15
Κατηγορία: Ενημέρωση Ημερομηνία: 20/01/2015

Προς τον Πρόεδρο του ΣΣΕΤΕ

Αθήνα 19.1.2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/1/2015 ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Συνάδελφε Πρόεδρε,

Με λύπη μου σήμερα 16/1/2015 για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι συνεχίζετε να  μη σέβεστε τη δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας το οποίο σκόπιμα συγκαλείτε από την περασμένη Τετάρτη 14/1/2015 σε ημερομηνίες δικής σας επιλογής, ανά 2 έως 3 ημέρες. Οι συγκλήσεις αυτές είναι αυθαίρετες και καταχρηστικές. Ξεκίνησαν και εξακολουθούν να γίνονται χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου και με θέματα ημερήσιας διάταξης που έχετε αποφασίσει μόνος σας και δεν έχετε καταρτίσει από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα, όπως έχετε σαφή καταστατική υποχρέωση να πράττετε. Η εποχή της ελέω Θεού μοναρχίας έχει παρέλθει.

Στόχος σας είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος των μελών του ΔΣ που δεν συμφωνούν με τις ενέργειες, τις μεθοδεύσεις και την τακτική σας. Εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστική είναι η έλλειψη της ευαισθησίας σας απέναντι στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνάδελφοί μας στο ΔΣ, τη δικαιολογημένη προσωρινή αδυναμία παρουσίας των οποίων προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε.

Με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του ρόλου μου θέλω να σας επισημάνω για τελευταία φορά τις σοβαρότατες επιπτώσεις που έχει αυτή η αυταρχική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας.

Μερικές σημαντικές αποφάσεις προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων, μεταξύ των οποίων και ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της 2/12/2014, δεν έχουν πράγματι υλοποιηθεί, κυρίως με δική σας ευθύνη. Αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαμε προωθήσει ύστερα από συναντήσεις και διαβούλευση με :

1)     το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ για το ζήτημα της ισότιμης συμμετοχής των συνταξιούχων στη Διοίκηση του Ταμείου Υγείας, το δικαίωμα δημοσίευσης των θέσεων του Συλλόγου μας στο περιοδικό του ΤΥΠΕΤ, τον ισότιμο υπολογισμό των εισφορών μας, την ανάγκη μελέτης βιωσιμότητας και στήριξης του Ταμείου κ.α.

2)     τη Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ για το ζήτημα των οικονομικών διαφορών που υπάρχουν μεταξύ του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας

3)     τη Διοίκηση του Ταμείου Αυτασφάλειας για το ζήτημα του νόμου που απειλεί παραπέρα μειώσεις στο εφάπαξ των συναδέλφων μας

4)     το Διοικητή του ΙΚΑ για το σύνολο των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί από τον παράνομο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων μας, όπως είναι ο χρόνος στράτευσης, η προσαύξηση πενταετίας, το επίδομα βαθμού, το επίδομα ευθύνης, η ημερομηνία εξόδου της εθελουσίας, το πλαφόν εισφορών, η υπηρεσία άνω των 6 μηνών μετά την 35ετία, οι αναπηρικές συντάξεις, οι περικοπές συντάξεων λόγω συνυπολογισμού του οικογενειακού επιδόματος, η σωστή εφαρμογή του καταστατικού του πρώην Ταμείου Συντάξεων (ΤΣΠ-ΕΤΕ), το επιστημονικό επίδομα, η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος κ.α.

5)     το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Εθνικής Τράπεζας την έκδοση εγκυκλίων για ισότιμη μεταχείρηση των συνταξιούχων σε θέματα δανείων καθώς και για το ζήτημα της ημερομηνίας εξόδου της εθελουσίας

6)     τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΣΥΕΤΕ για το ζήτημα του συντονισμού δράσης και τη κοινή διεκδίκηση, από τη Διοίκηση της ΕΤΕ, των 15 εκατομμυρίων με στόχο την αποκατάσταση του εφάπαξ των συνταξιούχων των ετών 2012-2013

7)     τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα του καθορισμού της ημερομηνίας εκδίκασης της αναίρεσης που υποβάλαμε εναντίον της απόφασης του ΤΑΠΕΤΕ ως προς τη μείωση του εφάπαξ

8)     εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και άλλων θεσμικών παραγόντων για το γενικότερο σοβαρό πολιτικό ζήτημα που προκύπτει με την αντισυνταγματική αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας

Ολες οι παραπάνω αποφάσεις του ΔΣ που έχουν μείνει στα χαρτιά δεν χρειάζονται καμία επαναβεβαίωση. Η πρωτοβουλία υλοποίησής τους ανήκει θεσμικά στο Προεδρείο του Συλλόγου μας το οποίο δεν έχετε συγκαλέσει, ως οφείλατε. Ειδικότερα, η συνάντηση με το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ που μονομερώς όρισε η Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ, και στην οποία συμμετείχατε στις 14/1/2015, έγινε ερήμην του Προεδρείου και αγνοούμε ακόμη το περιεχόμενό της.

Όσον αφορά τη σύνταξη του νέου υπομνήματος προς τον κ.Τουρκολιά, αυτή -όπως καλά γνωρίζετε- καθυστέρησε για ένα περίπου μήνα με ευθύνη της Επιτροπής Διεκδικήσεων που θα έπρεπε να το επεξεργασθεί. Η σχετική συζήτησή του έγινε τελικά στις 18/12/2014 και μόλις στις 13/1/2015 παρουσιάστηκε το προτεινόμενο κείμενο το οποίο δυστυχώς δεν περιλαμβάνει τις σημαντικότερες από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.   

Ενόψει όλων των παραπάνω, και με τη σύμφωνη γνώμη άλλων 4 μελών του Προεδρείου, προτείνω τη σύγκληση του Προεδρείου για την Τρίτη 20/1/2015 και του Διοικητικού Συμβουλίου για τη Τετάρτη 28/1/2015 όπως έχουμε ζητήσει εγγράφως.

Με τιμή

 

Μάκης Βλασσόπουλος, μέλος του Προεδρείου του ΣΣΕΤΕ


Περισσότερες Ειδήσεις...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση των θέσεων και η δράση του Συλλόγου, θα φθάσουν στους συναδέλφους αποτελεσματικά, πρακτικά και ουσιαστικά.
Η δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος μας καθώς και η άμεση επαφή μαζί σας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υποκατασταθεί από τίποτε άλλο. Όμως είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της καθημερινότητας και είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τόσο στον Σύλλογο όσο και στην επικοινωνία μαζί σας.
Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε, επεκτείνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα, η ιστορία καθώς και η δράση του Συλλόγου ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτήν επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους συνταξιούχους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να λύσουν τυχόν απορίες τους γρήγορα και έγκυρα χωρίς ανάγκη προσφυγής σε τηλεφωνήματα.
Ο Σ..Σ.Ε.Τ.Ε. εκτιμά κάθε νέα ιδέα, πρόταση ή κριτική που σκοπό και στόχο έχει να βοηθήσει την αναβάθμιση της δράσης του. Για αυτό καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σύλλογό μας εποικοδομητικά.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

 

Διοικητικός Απολογισμός

Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα 10559

Τηλεφωνικό Κέντρο (10 γραμμές):
Τηλ.: 210 3232462, 210 3233424, 210 3316434, 210 3239641, 210 3245429
Φαξ: 210 3239658

Τηλέφωνο εκδηλώσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων: 210 3228486

Ηλεκτρονική αλληλογραφία:
ssete@otenet.gr

 

Χρήσιμα Αρχεία

 
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση που σας ενδιαφέρει σε μορφή Word.
 
 

Πείτε μας περισσότερα για σας..

Συμπληρώστε το email σας και
γραφτείτε στο Newsletter του
 

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους μας, ότι στην περίπτωση κατά την οποία θα αποφασίσουν να αποκτήσουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλη εργασία θα πρέπει να ενημερωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τ.ΤΣΠ-ΕΤΕ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τυχόν επιβαλλόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι βασικότεροι Ασφαλιστικοί Νόμοι που διαμόρφωσαν το Ασφαλιστικό μας πλαίσιο είναι στην Ιστοσελίδα των Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Α.Ο.Π.Ε.Τ.Ε.) www.aopete.gr.

© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.