Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 253.499

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 144

Τελευταίες Ειδήσεις

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ανακοίνωσης για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 2013
Κατηγορία: Ενημέρωση Ημερομηνία: 23/10/2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 2013

 

 

Συνάδελφοι,

εσάς που αποχωρήσατε με τη τελευταία εθελούσια έξοδο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 

·Στην επιτροπή Εξιδείκευσης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και των αιτημάτων  του ΣΣΕΤΕ, επεξεργαστήκαμε, σε τελική φάση, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, σε σχέση με την εφαρμογή διατάξεων, νόμων και αποφάσεων και αφορούν στο πρώην ΤΣΠ-ΕΤΕ για τον υπολογισμό των συντάξεων εκ μέρους του ΙΚΑ.

 

·Το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, σε συνεδρίασή του την 20/10/2014, αφού έλάβε υπόψη του τα αποτελέσματα της έρευνας της επιτροπής,  αλλά και τα προβλήματα που συνεχώς αναφύονται, εκ μέρους των διαφόρων φορέων (ΙΚΑ, Τράπεζα, Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων κτλ), κατέληξε να ζητήσει συνάντηση από τον Διοικητή του ΙΚΑ, τον Γραμματέα Κοινωνικών ασφαλίσεων και το Βοηθό Γεν. Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας (βλέπε και σχετική επιστολή μας της 20/10/14 προς τους κ.κ Αντωνόπουλο και Χριστόπουλο) η οποία έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

 

· Επίσης ζήτησε και έλαβε γνωμάτευση, από τον Νομικό μας σύμβουλο, σχετικά με το θέμα της ημερομηνίας έναρξης της συνταξιοδότησης. Ο Νομικός μας σύμβουλος μεταξύ άλλων  γνωμάτευσε ότι : «κατά την ρητή και αδιάστικτη διατύπωση του ισχύοντος αρθ. 15 του ΤΣΠ – ΕΤΕ  κανονισμού, η γέννηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος γεννάται από την ημερομηνία εξόδου από την υπηρεσία και όχι από την επομένη ημέρα. Άρα η ημερομηνία έναρξης της σύνταξης είναι η 31/12/2013»..

 

·Θα αναθέσουμε, με επιστολή του Συλλόγου στον νομικό μας σύμβουλο, τις πάσης φύσεως νομικές ενέργειες, σχετικά με την παρακράτηση τόκων επί της προκαταβολής του Εφάπαξ, θεωρώντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, μετά το “κούρεμα” κατά 45% περίπου, σαν καταχρηστική.

           

            Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε δύο επιπλέον θέματα:

            α). Η μόνη υπεύθυνη, αλλά και αληθινή πηγή πληροφόρησης είναι ΜΟΝΟΝ ο Σύλλογός μας, ο ΣΣΕΤΕ.

            β). Παρά το γεγονός πως τυπικά δεν είστε ακόμη όλοι σας,  μέλη του Συλλόγου, εμείς σας θεωρούμε ουσιαστικά ως ενεργά μέλη μας και επομένως έχετε την απόλυτη συνδικαλιστική κάλυψη εκ μέρους του ΣΣΕΤΕ.


Περισσότερες Ειδήσεις...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση των θέσεων και η δράση του Συλλόγου, θα φθάσουν στους συναδέλφους αποτελεσματικά, πρακτικά και ουσιαστικά.
Η δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος μας καθώς και η άμεση επαφή μαζί σας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υποκατασταθεί από τίποτε άλλο. Όμως είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της καθημερινότητας και είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τόσο στον Σύλλογο όσο και στην επικοινωνία μαζί σας.
Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε, επεκτείνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα, η ιστορία καθώς και η δράση του Συλλόγου ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτήν επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους συνταξιούχους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να λύσουν τυχόν απορίες τους γρήγορα και έγκυρα χωρίς ανάγκη προσφυγής σε τηλεφωνήματα.
Ο Σ..Σ.Ε.Τ.Ε. εκτιμά κάθε νέα ιδέα, πρόταση ή κριτική που σκοπό και στόχο έχει να βοηθήσει την αναβάθμιση της δράσης του. Για αυτό καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σύλλογό μας εποικοδομητικά.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

 

Διοικητικός Απολογισμός

Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα 10559

Τηλεφωνικό Κέντρο (10 γραμμές):
Τηλ.: 210 3232462, 210 3233424, 210 3316434, 210 3239641, 210 3245429
Φαξ: 210 3239658

Τηλέφωνο εκδηλώσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων: 210 3228486

Ηλεκτρονική αλληλογραφία:
ssete@otenet.gr

 

Χρήσιμα Αρχεία

 
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση που σας ενδιαφέρει σε μορφή Word.
 
 

Πείτε μας περισσότερα για σας..

Συμπληρώστε το email σας και
γραφτείτε στο Newsletter του
 

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους μας, ότι στην περίπτωση κατά την οποία θα αποφασίσουν να αποκτήσουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλη εργασία θα πρέπει να ενημερωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τ.ΤΣΠ-ΕΤΕ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τυχόν επιβαλλόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι βασικότεροι Ασφαλιστικοί Νόμοι που διαμόρφωσαν το Ασφαλιστικό μας πλαίσιο είναι στην Ιστοσελίδα των Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Α.Ο.Π.Ε.Τ.Ε.) www.aopete.gr.

© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.