Καλωσήρθατε

στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων
της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα ενημερωθείτε για τις Παροχές και την Δράση του Συλλόγου!

 

Επισκέπτες Ιστοσελίδας: 356.261

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Τελευταίες Ειδήσεις

Κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ανακοίνωσης για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ & ΤΗ Γ.Σ
Κατηγορία: Ενημέρωση Ημερομηνία: 17/04/2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2015

Συνάδελφοι

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ                                                                                                                    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014                 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ενέκρινε στη συνεδρίαση της 7/4/2015 τα κείμενα του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2014 που θα παρουσιασθούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 23/4/2015.

Ο Απολογισμός έχει αναρτηθεί εγκαίρως στον πίνακα ανακοινώσεων του ΣΣΕΤΕ στα γραφεία μας καθώς και στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων. Θα δημοσιευθεί επίσης σε ειδική έκδοση του περιοδικού «Μεταξύ μας» το οποίο θα μοιρασθεί στους συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση και παράλληλα θα αποσταλεί ταχυδρομικώς σε όλα τα μέλη μας.

Σημειώνουμε ότι τον απολογισμό υπερψήφισαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των συνδικαλιστικών παρατάξεων «ΔΑΚΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΑΚΕΣ», «Ανανεωτική Κίνηση» και «Αλλέστα» ενώ η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Συνεργασία» ψήφισε κατά.

Θεωρούμε πρωτοφανές το γεγονός της άρνησης ψήφου στον Απολογισμό του Συλλόγου μας από μια παράταξη η οποία συμμετέχει εξαρχής στο Αντιπροσωπευτικό Προεδρείο, κατέχοντας μάλιστα τη θέση του Προέδρου και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, με βάση την αναλογική εκπροσώπηση που είχαμε όλοι αποδεχθεί.

Ως προς το Διοικητικό Απολογισμό, σημείο αναφοράς του είναι το πρόγραμμα δράσης του ΣΣΕΤΕ που υιοθετήθηκε από το ΔΣ στις 19/6/2014. Θυμίζουμε ότι έκτοτε όλες οι αποφάσεις του ΔΣ που αφορούν τα κυριότερα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας υπήρξαν ομόφωνες όπως π.χ. η προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση της αναδρομικής μείωσης του εφάπαξ και τα σχετικά υπομνήματα προς την ΕΤΕ για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς των 572, οι θέσεις  μας για το ΤΥΠΕΤ, για τα ασφαλιστικά ταμεία και για τις δανειακές υποχρεώσεις των συναδέλφων μας, η νομικά τεκμηριωμένη έγγραφη διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ για τα προβλήματα που δημιουργούν οι αυθαιρεσίες του τοπικού παραρτήματος σε βάρος μας, η συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους της ΕΤΕ και οι κοινές διακηρύξεις των Εν Ενεργεία και Συνταξιούχων κ.α. Ακόμη και για το ζήτημα της άνισης μεταχείρισης του Συλλόγου μας από την ηγεσία της ΟΣΤΟΕ, όλες οι προηγούμενες αποφάσεις για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας, εδώ και μια τριετία, ήταν και αυτές ομόφωνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014

Όσον αφορά τον Οικονομικό Απολογισμό μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι μηνιαίες καταστάσεις εσόδων-εξόδων έχουν εγκριθεί επίσης ομόφωνα κατά τη διάρκεια όλων των επιμέρους μηνών του 2014 από τα Διοικητικά Συμβούλια αλλά η  παράταξη του Πρόεδρου αρνήθηκε τώρα να επαναβεβαιώσει τη συνολική έγκρισή τους στα πλαίσια της σύνταξης του ισολογισμού.

Οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση πρέπει να γνωρίζουν ότι τυχόν καταψήφιση, πρώτη φορά στα χρονικά του ΣΣΕΤΕ, των δύο Απολογισμών (Διοικητικού και Οικονομικού) θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε εξωσυνδικαλιστικές περιπέτειες του Σύλλογου μας με αναστολή των κανονικών δραστηριοτήτων του.

Αναρωτιόμαστε αν το σενάριο της διορισμένης Διοίκησης είναι και η τελική επιδίωξη όσων δεν μπορούν ακόμη να κατανοήσουν το αποτέλεσμα των τελευταίων αρχαιρεσιών του Απριλίου 2014, την ίδια ώρα που συμμετέχουν στις αποφάσεις του ΔΣ διατηρώντας ακέραια την συνυπευθυνότητά τους με την αποδοχή και την άσκηση των αξιωμάτων που κατέχουν. Από την άλλη μεριά εναπόκειται στη κρίση των συναδέλφων μας να αποφασίσουν αν η καθαίρεση του δημοκρατικά εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου με οποιοδήποτε πρόσχημα αλλά και η ενδεχόμενη αδρανοποίηση του Συλλόγου μας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα εξυπηρετεί ή όχι τα συμφέροντά τους ενόψει και της διαπραγμάτευσης με τη νέα ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 23ης Απριλίου 2015, στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4 Αθήνα), να ακούσετε με προσοχή τις τοποθετήσεις και τα επιχειρήματα όλων των πλευρών και να εγκρίνετε με την ψήφο σας τον Απολογισμό που θα σας παρουσιάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

 

 


Περισσότερες Ειδήσεις...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό χώρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προσδοκούμε ότι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η ενημέρωση των θέσεων και η δράση του Συλλόγου, θα φθάσουν στους συναδέλφους αποτελεσματικά, πρακτικά και ουσιαστικά.
Η δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος μας καθώς και η άμεση επαφή μαζί σας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υποκατασταθεί από τίποτε άλλο. Όμως είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της καθημερινότητας και είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τόσο στον Σύλλογο όσο και στην επικοινωνία μαζί σας.
Στην ιστοσελίδα μας, την οποία επιδιώκουμε να αναβαθμίζουμε, επεκτείνουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς, παρουσιάζεται η ταυτότητα, η ιστορία καθώς και η δράση του Συλλόγου ελπίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές θα αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό. Σε αυτήν επίσης, μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους συνταξιούχους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να λύσουν τυχόν απορίες τους γρήγορα και έγκυρα χωρίς ανάγκη προσφυγής σε τηλεφωνήματα.
Ο Σ..Σ.Ε.Τ.Ε. εκτιμά κάθε νέα ιδέα, πρόταση ή κριτική που σκοπό και στόχο έχει να βοηθήσει την αναβάθμιση της δράσης του. Για αυτό καλούμε κάθε επισκέπτη και επισκέπτρια του ιστοχώρου μας να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σύλλογό μας εποικοδομητικά.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση.

 

Διοικητικός Απολογισμός

Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα 10559

Τηλεφωνικό Κέντρο (10 γραμμές):
Τηλ.: 210 3232462, 210 3233424, 210 3316434, 210 3239641, 210 3245429
Φαξ: 210 3239658

Τηλέφωνο εκδηλώσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων: 210 3228486

Ηλεκτρονική αλληλογραφία:
ssete@otenet.gr

 

Χρήσιμα Αρχεία

 
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση που σας ενδιαφέρει σε μορφή Word.
 
 

Πείτε μας περισσότερα για σας..

Συμπληρώστε το email σας και
γραφτείτε στο Newsletter του
 

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους μας, ότι στην περίπτωση κατά την οποία θα αποφασίσουν να αποκτήσουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλη εργασία θα πρέπει να ενημερωθούν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τ.ΤΣΠ-ΕΤΕ), προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τυχόν επιβαλλόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι βασικότεροι Ασφαλιστικοί Νόμοι που διαμόρφωσαν το Ασφαλιστικό μας πλαίσιο είναι στην Ιστοσελίδα των Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε. (Α.Ο.Π.Ε.Τ.Ε.) www.aopete.gr.

© 2012  Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ETHNODATA Α.Ε.